Fietsavontuur langs de Zweedse kust

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Langs de wilde Zuidwestkust van Zweden tussen Helsingborg en Göteborg ligt de Kattegattleden, de eerste lange afstand fietsroute van Zweden, in 2018 nog verkozen tot “Mooiste fietsroute van het jaar”! Wist je overigens dat het verder is naar de Provence dan de 950 kilometer naar het startpunt in Malmö? Of wist je dat het in Zweden ‘s zomers - dankzij het hogeluchtdrukgebied boven Scandinavië - vaak warmer en zonniger is dan bij ons?  De Kattegattleden brengt je dus langs een gevarieerd kustlandschap met pittoreske vissersplaatsjes, vuurtorens, zandstranden, kliffen, bos, heuvels en riviertjes. De route is uitstekend bewegwijzerd en volgt autoluwe weggetjes en vrij-liggende fietspaden. Onderweg zijn er goede mogelijkheden om van de Zweedse eetcultuur te genieten.
 
Vrij om te doen wat je wil
Deze fietsvakantie is individueel, want binnen de beperkingen van het programma ben je totaal vrij te doen en te laten wat je wil. ‘s Morgens start je wanneer het je best past, je geniet op je eigen tempo, stopt waar en wanneer je wil en wees gerust, het roadbook leidt je via een duidelijk uitgestippelde route naar je gereserveerde overnachtingsplaats. De rustigste en mooiste weggetjes werden hiervoor uitgezocht. De nabrengservice brengt je bagage naar het volgende hotel en op het einde van de reis brengt een transfer je (inclusief koffer en eigen fiets) vanuit Göteborg terug naar Malmö. City-bikes en e-bikes kunnen gehuurd worden.
 
 

Jouw reisschema

Dag 1

Malmö

Aankomst in Malmö. Deze stad is bekend van o.a. Stortorget en Lilla Torget, het oude kleine stadscentrum met verschillende vakwerkgebouwen en de opvallende Turning Torso van architect Santiago Calatrava die boven de stad uitsteekt.
 
 

Dag 2

Malmö – Helsingborg (ca. 74 km)

De route naar Helsingborg maakt sinds dit jaar deel uit van de Sydkustleden. Over rustige kustwegen fiets je naar  Landskrona met haar beroemde citadel. Helsingborg met haar 14e eeuwse burcht Kärnan is het eindpunt van deze dag. Een avondwandeling over de promenade kan je ongetwijfeld bekoren.

Dag 3

Helsingborg – Ängelholm (ca. 70 km)

De Kattegattleden start officieel in Helsingborg. We passeren het koninklijke zomerpaleis Sofiero Slott en via leuke kleine vissersplaatsjes bereiken we Högenäs op het schiereiland Kullen. Het landschap wordt wat glooiender maar geeft daardoor ook prachtige vergezichten over de zee. De 500-jaar oude stad Ängelholm is de volgende overnachtingsplaats.
 

Dag 4

Ängelholm – Lögnäs Gård/Laholm (ca. 50 km)

Vanaf de stranden bij Vejbystrand zal er even geklommen moeten worden om het Bjärehalvön over te steken naar de grensplaats Båstad aan de zuidpunt van de Laholmsbukten. Enkele leuke winkeltjes met streekproducten liggen op de route. Skottorp Slott is tenslotte vlak voor ons landelijk gelegen hotel Lögnäs Gård nog een leuke tussenstop.
 

Dag 5

Lögnäs Gård – Falkenberg (ca. 75 km)

Uitgebreide zandstranden met de typische kleurrijke Zweedse huisjes zijn op het eerste deel van deze route een lust voor het oog. We passeren Halmstad, hoofdplaats van de regio Halland. De kuststrook wordt wat ruiger en de zandstranden maken plaats voor kleine baaien met rotsen zoals bij Steninge. Falkenberg aan de rivier Ätran staat bekend om haar zalm.
 

Dag 6

Falkenberg – Varberg (ca. 45 km)

Kust en binnenland wisselen elkaar hier voortdurend af op de route. Vuurtoren Morups Tånge is een opvallende verschijning in het landschap. De voor Zweedse begrippen mondain aandoende stad Varberg is al sinds 1823 badplaats met een prachtig Kallbadhus. De vesting Varberg staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 7

Varberg – Kungsbacka ( 60-75 km)

We komen langs Getterön Naturreservat, één van Europa’s belangrijkste gebieden waar vogels op hun trektocht naar het zuiden of weer terug naar het noorden tijdelijk verblijven. Schiereiland Bua nodigt uit voor een extra rondje als ook het Tjolöholm Slott, gelegen in een mooie baai van de Kungsbackafjord. Via een recent nieuw geopend fietstraject bij Hanhals bereiken we de handelsstad Kungsbacka.
 

Dag 8

Kungsbacka – Göteborg (40-60 km)

We fietsen of via het Onsalahalvön of rechtstreeks naar het met mooie huizen en badpaviljoens voorziene badplaatsje Sarö. Via een oud spoortraject bereiken we de buitenwijken van Göteborg, waar we ineens de metershoge Älvsborgsbrug over de rivier Göta Älv voor ons zien. We kunnen nog even doorfietsen naar het officiële eindpunt van de Kattegattleden bij het Centraal Station of we betrekken meteen onze kamer in het prachtig gelegen hotel in de voormalige Carnegie Porter brouwerij.
 

Dag 9

De transfer (indien geboekt) brengt je omstreeks 9 uur samen met koffers en eigen fietsen terug naar Malmö waar u rond het middaguur aankomt. 
 
 
VOS Travel
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

975

per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • 2 persoonskamer met douche/bad en wc in 3-en 4-sterrenhotel
 • ontbijt
 • diner (4 x 2-gangen, 4 x 3-gangen)
 • bagagetransport tot Göteborg
 • toeristenbelasting
 • Nederlandstalige wegbeschrijving + kaart
 • roadbookdrager, BTW en garantiefonds
 • reis heen en terug  naar Malmö (wagen: 950km vanuit Brussel) of vlucht op Kopenhagen en per trein naar Malmö in 25min. 
 • lunch en dranken
 • bustransfer Göteborg-Malmö € 70 p/p incl. fiets (elke zondag en maandag, vooraf reserveren)
 • transfer alleen (huur)fiets € 40
 • huurfiets € 100 / e-bike € 160
 • extra nacht Göteborg K&O € 60 (zo.)
 • extra nacht Malmö HP € 65 (vr. en za.) € 85 (overige dagen)
 • verzekeringen 
 • parking: € 75 / 9 dagen
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.