Canada – Oost-Canada

Canada – Oost-Canada

Deel dit artikel

Een introductie voor een trip naar Oost-Canada met onder andere meer over Indian Summer en de verschillende hotelaccommodaties.

Een autorondreis door Oost-Canada heeft ontzettend veel verrassingen voor je in petto. Zoek je een leuke afwisseling tussen cultuur, natuur en avontuur? Hou je van activiteiten zoals kanovaren, beren observeren of een walvissentocht? Dan is Oost-Canada wellicht voor jou de plek om te bezoeken.

Toronto, Ottawa, Montreal en Quebec City zijn stuk voor stuk charmante en sfeervolle steden met elk een eigen karakter. De natuur in Oost-Canada is voor veel reizigers een eye-opener: ruig, woest en rijk aan dieren. Zo kun je beluga walvissen en blauwe vinvissen spotten in de St. Lawrence River in Quebec. Daarnaast zijn er fjorden, watervallen en hoogvlaktes waar rendieren, elanden en beren leven. Het leuke van Quebec is het goede leven, waar savoir-vivre de boventoon voert. In de sfeervolle lodges is het steeds culinair genieten!

Indian Summer

Canada's oeroude esdoornbossen zijn de trots van Québec en Ontario. In de lente wordt de bekende Maple Syrup (ahornsiroop) geoogst. In de winterperiode slaan de esdoorns vaak suiker op in hun wortels, wat met het sap door de houtvaten naar boven stroomt in het voorjaar. Door dit suikerhoudende sap af te tappen en te concentreren, krijg je esdoornsiroop. Het blad van de esdoorn is het nationale symbool van Canada en staat sinds 1965 ook op de vlag.

Tijdens de herfstperiode kun je dan weer genieten van het prachtige kleurenpallet in de bossen. Van groen naar de meest schitterende variaties van geel, bruin, rood en oranje. De beste reisperiode om het vlammende bladerdek te ontdekken loopt van midden september tot eind oktober.

Hotelaccommodatie in Oost-Canada

Aantrekkelijk bij een à la carte reis door Canada is de verscheidenheid aan accommodaties. Van vrij eenvoudig tot betrekkelijk luxueus. Je vindt er gewone hotels, B&B’s, charmante auberges, een boomhut, een tipi, luxehotels met spafaciliteiten en pourvoiries. Een pourvoirie is een typische accomodatie voor Oost-Canada en vooral in de provincie Québec. Het zijn lodges in de natuur met een gediversifieerd aanbod aan activiteiten zoals wandelen, kanovaren, vissen, quad rijden, enz. Verwacht hier geen grote luxe, al zijn de kamers wel verzorgd en voorzien van alle nodige faciliteiten.

Voorbeelden

De verschillende types accommodatie kun je perfect combineren. Laat je niet beperken door onderstaande voorbeelden, maar dit zijn accommodaties waar we vaak mee samenwerken in de regio Montreal en Quebec:

  • Seigneurie du Triton: hier kun je je verblijf bijvoorbeeld opdelen met een overnachting in een tipi en een overnachting in de lodge.
  • Cap Au Leste: deze charmante pourvoirie bevindt zich midden in de natuur en geeft je een prachtig zicht over de Saguenay fjord. De kamers bevinden zich in verschillende chalets, die verspreid liggen over het domein.
  • En verder Pourvoirie du Lac Blanc, Lac à L’Eau Claire, Sacacomie Lodge, Auberge du Lac Taureau en Station Ecotouristique Duchesnay.
An helpt je graag verder
An helpt je graag verder

An helpt je graag verder

Selectair Sedona Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Christiaan Pallemansstraat 14
2950 Kapellen