Verenigde Staten – Rocky Mountains

Verenigde Staten – Rocky Mountains

Deel dit artikel

De Rocky Mountains, in het noorden van Amerika tegen de grens met Canada, betekent proeven van het echte Wilde Westen. Wat mag u echt niet missen?

Rocky Mountains

In het Noorden van de Verenigde Saten, tegen de grens met Canada, liggen de staten Montana, North Dakota, South Dakota en Wyoming. In deze staten vind je nog het authentieke Amerika, het echte Wilde Westen.

Het landschap wordt beheerst door uitgestrekte prairies, ruige bergen, kuddes bizons en herinneringen aan de tijd dat de cowboys er heer en meester waren. Elk nationaal park heeft er zijn eigen, unieke karakter. Het zorgt voor een avontuurlijke en afwisselende reis naar een minder bekend, maar wel een heel authentiek deel van de Verenigde Staten.

Cheyenne, Deadwood, Cody en Jackson Hole zijn nog echte westernstadjes met een rijk cowboyverleden. Als je kennis wilt maken met de cowboy way of life, dan is een verblijf van enkele nachten op een ranch een absolute must. 

Mount Rushmore

In Mount Rushmore sta je oog in oog te staan met de uit graniet gebeeldhouwde portretten van vier Amerikaanse presidenten. Tijdens een panoramische rit door Custer Park kom je dan ongetwijfeld weer grote kuddes bizons tegen.

Yellowstone National Park

Een bezoek aan Yellowstone National Park zul je na afloop beslist als één van de hoogtepunten van jouw vakantie beschouwen. Het nationale park staat bekend om zijn adembenemende natuurpracht. Geisers, bossen, alpenweiden, rotsen, watervallen, … Je vindt het hier allemaal. Daarnaast leven er nog veel dieren in het park waaronder bizons, elanden, herten, zwanen, pelikanen en beren. Kortom, als je er passeert, dan is Yellowstone National Park een niet te missen plaats om halt te houden. Net ten zuiden van Yellowstone ligt nog een ander wondermooi park: Grand Teton.

Grand Teton

De bergtoppen in het park behoren tot de indrukwekkendste pieken van de Rockies. Krijg je niet genoeg van de bergen? Rijd dan nog wat meer naar het zuiden tot je in de staat Colorado komt. Colorado is de meest bergachtige staat van Amerika met 54 toppen die meer dan 4.200 meter boven de zeespiegel uitsteken. Majestueuze bergpieken, ongerepte natuur en besneeuwde skihellingen, in Colorado kun je er niet genoeg van krijgen. Je kunt er ook even terug in de tijd reizen en oude mijnstadjes ontdekken zoals Colorado Springs en Ouray.

Enkele tips van Sedona voor een bezoek aan de Rocky Mountains

  • Neem de Pikes Peak Cog Railway naar de top van de Pikes Peak. De wagons, die in Zwitserland vervaardigd werden, brengen je over hellingen van 25% naar boven. Je passeert langs diepe ravijnen en je wordt beloond met prachtige vergezichten. Het hoogtepunt: het fenomenale uitzicht op de top van Pikes Peak! Je geraakt ook met de eigen wagen op de top. Je volgt hiervoor een tolweg van 30 km.
  • Het natuurpark de Garden of the Gods ligt aan de voet van Pikes Peak. Het staat gekend voor zijn rotsformaties die miljoenen jaren geleden gevormd werden. Het zorgt voor een prachtig en mysterieus landschap. Niet te missen, zijn de Siamese Twins, de Three Graces en de Kissing Camels.
  • Volg vanuit Durango de San Juan Skyway, een route met bezienswaardigheden die door vijf bergpassen loopt.
An helpt je graag verder
An helpt je graag verder

An helpt je graag verder

Selectair Sedona Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Christiaan Pallemansstraat 14
2950 Kapellen