Verenigde Staten – New England

Verenigde Staten – New England

Deel dit artikel

Voor een rondreis naar de oostkust van Amerika zit u goed in New England. Op deze pagina tal van insider tips om deze prachtige regio te bezoeken.

New England

New England is een regio in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten. De regio strekt zich uit over de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont.

De geschiedenis van Amerika begon in New England. De pelgrims kwamen hier aan land en vestigden er de eerste kolonies. De eerste kolonisten gaven New England ook de bijnaam de ‘Bay State’ omwille van de nabijheid van enkele grote baaien in Massachusetts.

Dit prachtig stukje Amerika zal je echt verrassen. De sfeer, de natuur, de rust en de geschiedenis kunnen iedereen bekoren. Tijdens een rondreis ontdek je een grillige kustlijn, een prachtig berglandschap, een glooiend heuvellandschap en schilderachtige plaatsjes. Combineer dit met kleine, charmante hotels of historic inns en je reis kan niet meer stuk.

Begin je trip in de gezellige metropool Boston en rij vervolgens richting noorden naar de kust van Maine. Hier vind je het prachtige Acadia National Park met zijn ruige natuur en overheerlijke kreeften. Geniet verder van de lieflijke landschappen en landelijke wegen in de White Mountains, de Green Mountains en the Berkshires. Tijdens de Indian Summer is het kleurenpallet hier overweldigend. Via Connecticut en Rhode Island ga je richting Cape Cod. Daar kan je nog even genieten van de prachtige stranden, voordat je je onvergetelijke vakantie afsluit.

Tips van Sedona voor een bezoek aan New England

  • Het schiereiland Cape Ann is een verborgen juweeltje. Dit is New England op zijn best. Langs de panoramische route volgen de pittoreske stadjes zoals Rockport, Gloucester, Manchester-by-the-Sea en Essex elkaar op. Je komt langs charmante dorpjes, maar voorzie voldoende tijd want op deze route is de snelheid beperkt.
  • Een overnachting in het historische hotel Emerson by the Sea is een echte aanrader. Het resort ligt in de rustige woonwijk Pigeon Cove, ongeveer 3 kilometer ten noorden van het gezellige Rockport en slechts 56 kilometer ten noorden van Boston. Het charmante hotel biedt een schitterend uitzicht op de zee en de rotsachtige kust. 
  • Je kunt walvissen spotten vanuit Cape Cod of Boston.
An helpt je graag verder
An helpt je graag verder

An helpt je graag verder

Selectair Sedona Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Christiaan Pallemansstraat 14
2950 Kapellen