"Onze eerste cruise heeft de verwachtingen overtroffen"

Deel dit artikel

"Het is onvoorstelbaar hoe alles piekfijn georganiseerd is voor zoveel passagiers."

Simonne en Etjen besloten voor hun 50e huwelijksverjaardag op cruise te gaan langs de Noorse fjorden. Het was hun allereerste cruise-trip en een eerste kennismaking met Noorwegen, maar het initiatief stond al lang op het verlanglijstje. En het werd meteen een voltreffer. Dat kun je lezen in deze getuigenis waarin ze hun ervaringen delen.

“Ik wist niet meteen wat ik moest verwachten”, zegt Simonne. “Noch wat de cruise betrof, noch wat Noorwegen betrof. Maar ik hoorde van vrienden en kennissen altijd dat Noorwegen zo mooi is. Dat prachtige landschap wilde ik wel eens met mijn eigen ogen zien. En we wilden ook wel eens op cruise, want dat hadden we nog nooit gedaan. Een cruise in Noorwegen lag dan ook voor de hand.”

“Sedona Travel heeft ons uitstekend geholpen om de finale keuze te maken. Want het aanbod is enorm uitgebreid. De prijzen zijn zeer uiteenlopend, dus je moet eigenlijk goed naar het totale plaatje kijken. Vergelijken is dus niet altijd gemakkelijk als je niet vertrouwd bent met de verschillende formules. De specialisten van Sedona hebben ons de verschillen haarfijn toegelicht en zo kwamen we uit bij een balkonhut. Prachtig wanneer je de fjorden binnenvaart. Je kunt ervan op je eigen balkon genieten.”

Tot in de puntjes geregeld

“Alles was tot in de puntjes geregeld. De bus pikte ons op het afgesproken tijdstip op en bracht ons naar Amsterdam, waar we meteen konden inschepen. De omvang van het schip was immens en toch heb ik nooit het gevoel gehad dat het er druk was. Helemaal niet. De bemanning is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. We vinden dat vandaag allemaal normaal, maar deze mensen waren steeds bereid om dat stapje extra te zetten.”

“Aan boord zelf is alles aanwezig wat je je maar kunt inbeelden. Van theaterzalen, rustige bars en winkels tot tal van restaurants. Zo is er onder andere een buffetrestaurant, waar je aan de verschillende standjes de specialiteiten kunt proeven van diverse landen. En ik mag ook het uitgebreide dessertbuffet niet vergeten. Ik kon me dat moeilijk inbeelden als cruise-leek en het is onvoorstelbaar hoe alles piekfijn georganiseerd is voor zoveel passagiers. Er is ontzettend veel te doen en te ontdekken. De eerste dag op zee vloog dan ook in sneltempo voorbij.”

Adembenemend Noorwegen

“In Noorwegen zelf hebben we enkele uitstappen meegedaan. Dat is uiteraard geen verplichting. Je kunt aan boord blijven of op eigen houtje de onmiddellijke omgeving verkennen. Maar het Noorse landschap, de natuur en de vergezichten zijn werkelijk adembenemend. De Geirangerfjord en Bergen zijn absolute aanraders als je in de buurt bent.”

“Ik ben enorm blij dat we de trip ondernomen hebben. Noorwegen is inderdaad prachtig en op het schip wordt je op elk moment van de dag in de watten gelegd. Ja, het is een ervaring die mijn verwachtingen overtroffen heeft en die ik iedereen wil aanraden.”

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Simonne en Etjen? Wil je ook graag op cruise langs de Noorse fjorden of elders? Spring dan gerust even binnen in ons kantoor.

An helpt je graag verder
An helpt je graag verder

An helpt je graag verder

Selectair Sedona Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Christiaan Pallemansstraat 14
2950 Kapellen