Canada – West-Canada / British Columbia nationale parken

Canada – West-Canada / British Columbia nationale parken

Deel dit artikel

De nationale parken in British Columbia Canada, met onder andere Mount Revelstoke, Glacier, Pacific Rim en Yoho als absolute hoogtepunten in de regio.

West-Canada

Laat je betoveren door de ongerepte natuurpracht van West-Canada: indrukwekkende bergen bedekt met sneeuw, azuurblauwe meren, idyllische baaien en fjorden naast bruisende metropolen, dromerige stadjes en traditionele indianendorpen. De boom- en wijngaarden in de Okanagan Valley en het eeuwenoude regenwoud op Vancouver Island doen je versteld staan. Dit alles en nog veel meer maakt van West-Canada een onvergetelijke bestemming. Eén waar je nog lang op zult terugblikken.

Mount Revelstoke National Park

Dit park is met zijn 260 km² een van Canada’s kleinste parken. De bewoners van Revelstoke wilden de schoonheid behouden van de bergweiden, waar in de zomer talloze kleurrijke wilde bloemen bloeien en de herten vrij rondlopen. Zo werd het natuurgebied in 1914 uitgeroepen tot nationaal park. De 26 kilometer lange Meadows in the Sky Parkway loopt heuvelopwaarts door het dichte, oude regenwoud, kruist bergweiden en komt uiteindelijk uit bij het mooie Balsam Lake. Vanaf hier kun je de bergtop te voet bereiken. Het uitzicht tijdens de tocht van zo’n 2 kilomter zal je zeker bekoren.

Glacier National Park

Dit park is niet te verwarren met het Glacier National Park dat op de grens met Amerika en Canada ligt. De Selkirk en Purcell gebergten zijn als het ware de bakermat van dit park, dat 136.500 hectaren groot is en meer dan 400 gletsjers en ijsvelden telt. In de winter valt er ontzettend veel sneeuw in deze omgeving. Om reizigers te beschermen, zijn er ettelijke sneeuwtunnels gebouwd die zowel de weg als de spoorweg overdekken.

Yoho National Park

De naam van het park komt uit de Indiaanse taal en betekent ‘ontzag en verwondering’. Een naam die het park niet voor niets kreeg, want in het 1.313 km² grote park bevinden zich prachtige bergen, meren en watervallen. Eén van de mooiste watervallen in het gebied zijn de Takakkaw Falls.

Wat je zeker niet mag missen:

Een bezoek aan het betoverende Emerald Lake. Volg hier de eenvoudige wandeling rondom het smaragdgroene meer en geniet van de statige, besneeuwde bergtoppen die in het water weerspiegelen.

Pacific Rim National Park

Het Pacific Rim National Park ligt aan de westkust op Vancouver Island, tussen Ucluelet en Tofino. Het uitgestrekte park is ongeveer 75 km lang en bestaat uit een kuststrook met een gematigd regenwoud. Het ongerepte regenwoud van het Pacific Rim National Park is uniek in de wereld en wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht.

Je treft er immers nog verschillende wilde dieren aan. Denk maar aan herten, zwarte beren of zelfs een poema of een wolf. Voor de kust kun je er dan weer walvissen, orka's en zeeleeuwen spotten.

An helpt je graag verder
An helpt je graag verder

An helpt je graag verder

Selectair Sedona Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Christiaan Pallemansstraat 14
2950 Kapellen