Canada – West-Canada / Alberta hoogtepunten

Canada – West-Canada / Alberta hoogtepunten

Deel dit artikel

Hoogtepunten van de provincie Alberta Canada, met onder andere Banff National Park en Jasper National Park. En tal van tips om de regio te bezoeken.

Banff National Park

Banff National Park was het allereerste nationale park van Canada en het is nog steeds één van de populairste. Banff is in 1887 ontstaan toen er warmwaterbronnen ontdekt werden tijdens de aanleg van de Canadian Pacific Railway. Er zijn verschillende redenen om Banff te bezoeken.

We beperken ons tot de 3 belangrijkste.

  • Het ruige en ongerepte gebergte in West-Canada is werkelijk adembenemend. 
  • Banff heeft, als oudste nationale park in Canada, een zeer diverse flora en fauna. Je vindt er meer dan 50 verschillende diersoorten, waaronder beren, wolven, otters, elanden en bergschapen.
  • Je vindt in Banff National Park enkele van de mooiste meren ter wereld:  Lake Louise, Moraine Lake en Peyto Lake. Ze zijn wereldberoemd vanwege hun bizarre blauwgroene kleur. 

De prachtige kleuren krijgen ze overigens door de aanwezigheid van glacial flour ofwel gletsjerstof, dat wordt gevormd als een gletsjer de onderliggende rotsen vermorzelt.

Tips van Sedona voor een bezoek aan Banff National Park

  • Banff Gondola, deze kabelbaan brengt je op 8 minuten tijd naar een hoogte van 2.250m. Zeer spectaculair!
  • Een kanotocht op Moraine Lake.

Icefields Parkway

Tussen Banff en Jasper loopt een van de mooiste autoroutes ter wereld. Geniet onderweg van het aangrijpende natuurschoon: imposante bergen, gletsjers, alpenweiden en natuurlijk de beroemde turkooizen meren. Stop onderweg aan de verschillende uitzichtpunten en maak tijd voor een wandeling. Ga vroeg op pad, zodat je de meeste andere toeristen kunt ontlopen.

Jasper National Park

Jasper National Park is een schitterend natuurgebied in het midden van Alberta. Het is al meer dan 100 jaar een magneet voor liefhebbers van rust.Breng zeker een bezoek aan Maligne Canyon, Maligne Lake en Spirit Island. Enkele kilometers ten zuiden van Jasper ligt de prachtige Maligne Canyon, een 50 meter diepe kloof met steile kalkstenen wanden. Een aanrader is de wandeling die je als bezoeker over zes bruggen langs de donderende Maligne Rivier neemt. Tip: loop stroomafwaarts.

Maak ook een boottocht op Maligne Lake naar Spirit Island. Een absolute topper. Sedona Travel houdt vooral van Jasper vanwege de fantastische fauna en flora die je in dit natuurgebied gaat terugvinden. Daarnaast is Jasper gewoon wild en ongerept.

Waterton Lakes National Park

Dit park is minder bekend bij de grote massa, terwijl het natuurschoon nochtans overweldigend is. Waterton Lakes National Park werd tot UNESCO World Heritage Site uitgeroepen vanwege het aparte klimaat, de verschillende landschappen en de abrupte overgang van prairielandschap naar berglandschap. Het natuurgebied is daarnaast ook benoemd als International Peace Park én UNESCO Biosphere Reserve.

Fauna

De uitgestrekte en ongerepte wilde natuur is één van de voornaamste redenen om naar Canada op vakantie te gaan. Er is een grote kans dat je allerlei grotere en kleinere dieren in het wild tegen zult komen. Tijdens een gevarieerde rondreis ontdek je misschien wel de ‘Big Five van Canada’, de grootste dieren uit de regio: beren, walvissen, orka’s, wapiti herten en elanden. 

Er zijn bepaalde gebieden waar je zwarte beren en grizzlyberen in hun natuurlijke omgeving kunt observeren. We vertellen je er graag meer over in ons kantoor.

An helpt je graag verder
An helpt je graag verder

An helpt je graag verder

Selectair Sedona Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Christiaan Pallemansstraat 14
2950 Kapellen