Canada – Oost-Canada / Ontario hoogtepunten

Canada – Oost-Canada / Ontario hoogtepunten

Deel dit artikel

De hoogtepunten van Ontario, met onder andere een blik op Toronto, Ottawa, Niagara Falls, enzovoort. Met zorg samengesteld door onze reisconsulenten.

Ontario is een grote provincie en strekt zich uit van de Grote Meren op de grens met de Verenigde Staten tot de met ijs bedekte oevers van de Hudson Bay. Er is tal van afwisseling te bespeuren. Denk maar aan steden zoals Toronto en Ottawa, bijzondere natuurparken, boeiende musea en culinaire toprestaurants.

Toronto

Toronto is Canada’s grootste metropool en een multiculturele wereldstad. Veel Canadezen ervaren Toronto als het Manhattan van Canada. Toronto bied je een mix van strakke wolkenkrabbers en etnische kleurrijke wijken. 


Een aantal zaken mag je zeker niet missen als je in Toronto bent.

  • In Toronto vind je het grootste museum van Canada, het Royal Ontario Museum. Dit museum heeft een enorme collectie aan kunstwerken, natuurwetenschappelijke en archeologische voorwerpen en is zeker een bezoek waard als je in de buurt bent.
  • Wens je te ontsnappen aan de warmte van de binnenstad? Neem dan de ferry naar één van de Toronto Islands, Ward’s Island, Centre Island en Hanlan’s Point. Op Centre Island bevindt zich een animatiepark voor kinderen en je kunt er een fiets huren met op de achtergrond de skyline van Toronto.
  • Het Distillery District is het meest bruisende en hipste deel van Toronto. In deze autovrije wijk kun je terecht in gezellige restaurants, cafés en kunstgalerijen.
  • De meest bekende wijk van de stad Toronto is wellicht Kensington Market. Omdat hier veel culturen samenkomen, wordt de wijk ook wel eens de meest culturele wijk genoemd.
  • De 553 meter hoge Canadian National Tower (CN Tower) schetst het silhouet van de stad. Op de toren heb je een waanzinnig uitzicht over Lake Ontario.

Niagara Falls

Niagara Falls bestaan uit twee watervallen: de American Falls en de Horseshoe Falls. De laatst genoemde waterval is de meest indrukwekkende. Horseshoe Falls heeft de vorm van een hoefijzer. Ze is bijna 700 meter breed en 56 meter hoog. Het water stort met een snelheid van 32 kilometer per uur naar beneden.

De andere waterval, de American Falls, is 300 meter lang en het water dondert ruim 53 meter naar beneden. Je kunt deze watervallen op verschillende manieren bekijken. Een boottocht met de Maid of the Mist is de meest gebruikelijke. Je vaart, met een poncho van Maid of the Mist aan, per boot langs beide watervallen. Je kunt ook vanaf uitzichtpunten bij de Canadian Falls naar de watervallen kijken.

Er is ook een mogelijkheid om de watervallen te voet te bekijken. Je gaat dan met een lift naar beneden. Je loopt door de tunnels naar een terras. Vanaf daar kun je omhoog kijken naar de watermassa van de watervallen. Hoewel je op veilige afstand staat, word je wel nat van het wilde water.


Wil je het nog spectaculairder aanpakken? Kies dan voor een helikoptervlucht boven de watervallen.

Tips voor een bezoek aan Niagara Falls

De interessantste weg om Niagara Falls te bereiken, is langs de Niagara Parkway. Deze weg met verschillende bezienswaardigheden loopt van Niagara-on-the-Lake naar Old Fort Erie. De Niagara Parkway doorkruist de mooie wijnregio van Ontario. Maak een stop in het pittoreske Niagara-on-the-Lake en proef in een wijnboerderij één van de heerlijke regionale wijnen of de gekende Canadese ijswijn. Niagara-on-the-Lake is trouwens veel sfeervoller dan het toeristische en drukke Niagara Falls.

Algonquin Provincial Park

Als je van mooie natuur houdt, dan mag het Algonquin Provincial Park niet aan jouw rondreis ontbreken. Je vindt er namelijk ongerepte gebieden en meer dan duizend meren. Als je er lekker op uit wilt trekken, in de natuur, kun je één de vele hiking trails volgen. Verder kun je in het park uitstekend kanoën. Voor zowel rustzoekers als voor avonturiers is dit park dus zeker een aanrader.

In het zuiden van het park loopt Highway 60. Langs deze Highway is de kans groot dat je één of meerdere elanden tegenkomt. In het park zelf lopen onder andere beren, wolven, verschillende herten en bevers vrij rond. 

Om de natuurpracht helemaal te ervaren kun je een meerdaagse kanotocht boeken met keuze uit een overnachting in een tent, in de Algonquin Cottage Outpost of in de Algonquin Log Cabin Lodge. Let op, de kanotochten vertrekken niet dagelijks.

Ottawa

Ottawa beantwoordt niet aan het traditionele beeld van een hoofdstad. De stad pronkt met zijn grote boulevards, sprankelende fonteinen, enkele schitterende musea, mooie parken en statige parlementsgebouwen. Maar Ottawa is en blijft een charmante, lieflijke stad. Het Rideau Canal loopt dwars door de stad en heeft de functie van park. In de winter zie je hier zakenmensen met hun tas onder de arm naar hun werk schaatsen. In de zomer kun je plaatsnemen op één van de vele gezellige restaurants met terras. Ottawa staat bol van de musea, kenmerkend voor deze stad.

Aan de overkant van de Ottawa River ligt Gatineau. Gatineau is het Franstalige stadsdeel en ligt officieel in de provincie Quebec. In Gatineau ligt het Museum of Civilization. Het is misschien wel het mooiste en meest complete museum van Canada. Je komt hier alles te weten over de geschiedenis van Canada. De architectuur van het museum heeft veel verwijzingen naar de First Nation cultuur van het land.

Het hart van de stad Ottawa is niet echt uitgestrekt. Veel bezienswaardigheden liggen dan ook op wandelafstand van elkaar en zijn prima te voet bereikbaar. De belangrijkste toeristische attracties kun je gemakkelijk op een halve dag verkennen. Indien je enkele musea wenst te bezoeken, dan moet je daar uiteraard meer tijd voor uittrekken.

Voor lekkere visgerechten en leuke markten moet je Byward Market bezoeken. Deze wijk bestaat uit pakhuizen met leuke geveltjes, markten en vele trendy bars en gezellige restaurants.

Niet te missen in Ottawa

  • Een bezoek aan de parlementsgebouwen. De torens, het steenhouwwerk en de koperen daken steken hoog uit boven de rivieroever. Als je de parlementsgebouwen wenst te bezoeken, houd er dan rekening mee dat je heel grondig gescand zult worden. Ook in de zomermaanden kunnen er lange wachtrijen staan.
  • Van eind juni tot eind augustus vindt op de grote grasweide dagelijks de wisseling van de wacht plaats.

Kingston

Kingston (of Gananoque) is de poort naar de Thousand Islands-regio en één van de oudste steden van Ontario. Met 21 nationale historische plekken en 24 musea veroverde Kingston een plaatsje op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In de stad vertrekt een rondvaart naar de Thousand Islands, een groep rotsachtige eilanden in de Saint Lawrence-rivier. Veel eilanden zijn privé-eigendom en bebouwd met de grootste en meest luxueuze vakantiehuizen.

An helpt je graag verder
An helpt je graag verder

An helpt je graag verder

Selectair Sedona Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Christiaan Pallemansstraat 14
2950 Kapellen