Canada – Oost-Canada / Gaspésie schiereiland

Canada – Oost-Canada / Gaspésie schiereiland

Deel dit artikel

De hoogtepunten van het Gaspésie schiereiland, met onder andere enkele nationale parken. Met zorg samengesteld door onze ervaren reisagenten.

Hou je van een ruig berglandschap, een mooie kustlijn en een bergachtig binnenland, doorsneden met rivieren en meren? Overweeg dan om het Gaspésie schiereiland mee op te nemen in je reisplannen.

Percé

Percé is voornamelijk bekend door de rots van Percé. De rots is een van 's werelds grootste natuurlijke bogen ter wereld in het water. Als het laag tij is, kun je naar de rots wandelen. Bij het informatiecentrum kan je de precieze tijden van het getij aanvragen. Indien je een excursie naar het Bonaventure Island maakt, dan vaar je dicht langs de rots en om het eiland heen.

Bonaventure

Bonaventure staat gekend om zijn zeevogels. Meer dan 300.000 Jan-van-Genten broeden hier hun eieren uit. De vogels zitten aan de andere kant van het eiland. Dus als je ze wilt zien, dan moet je er wel een kleine wandeling voor over hebben. De kortste route is 5,6 kilometer (heen en terug).

Forillon National Park

De kalksteenkliffen hebben door de jarenlange erosie grillige vormen gekregen. Forillon National Park is zeer afwisselend dankzij haar tien verschillende soorten gesteenten, kolonies zeevogels en tientallen kilometers aan wandelpaden. Aan Cap-Bon-Ami geniet je van een schitterend uitzicht op de kliffen en de vuurtoren van Cap-des-Rosiers.

Gaspésie National Park

Dit park is een paradijs voor wandelaars. Je kunt hier kiezen uit verschillende paden, die door diepe dalen en over beboste hellingen voeren. De panoramische weg in het park biedt voortreffelijke uitzichten op het Chic-Choc gebergte. Met 25 toppen boven de 1.000 meter onderscheidt dit park zich door haar uitzonderlijke en afwisselende natuur. Dit gebied heeft één van de grootste populaties elanden van de hele wereld.

Matane Wildlife Reserve

In de bossen van het Matane Wildlife Reserve leeft de grootste concentratie elanden van de provincie. Je kunt hier verblijven in een comfortabele cabin en onder begeleiding van een gids op zoek gaan naar deze schuchtere dieren. Beste periode: begin juli tot ongeveer 20 augustus.

An helpt je graag verder
An helpt je graag verder

An helpt je graag verder

Selectair Sedona Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Christiaan Pallemansstraat 14
2950 Kapellen