Wandelvakantie Kaapverdië

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Kaapverdië is een bijzondere eilandenarchipel met een interessante mix van Portugese en Afrikaanse invloeden. De ongerepte stranden en de helderblauwe zee trekken meteen aan, maar wist je dat de eilanden ook een wandelparadijs zijn? Op deze actieve reis ontdek je de eilanden São Vicente en Santo Antão. Je verkent dit deel van Kaapverdië via wandelingen, die voor je zijn uitgestippeld op je eigen roadbook.  Je rijdt naar je verblijven met lokale taxi’s en je krijgt picknick lunches mee die door je kleine, karaktervolle hotels zijn samengesteld.  
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel - Mindelo

Je vliegt vanuit Brussel naar São Vicente. Daar wordt je vriendelijk onthaald en neem je een transfer naar je hotel in Mindelo. Na de middag ben je vrij om het koloniale stadje te verkennen. Je kan langs de praça flaneren, koopjes vinden op de markt, het café Lisboa bezoeken of relaxen op het strand. Zo ontdekt je de Afrikaanse, Braziliaanse en Europese invloeden van het stadje het best.
 

Dag 2

Toer van São Vicente

In de voormiddag heb je tijd om te genieten van een heerlijk lang ontbijt, of om nog even de stad in te trekken. In het begin van de namiddag vertrek je met je Engelstalige of Franstalige chauffeur voor een ontdekking van het eiland. Je rijdt via de centrale oase naar het gehucht van Calhau. Zo volg je de oceaan doorheen de versteende lava. In de late namiddag keer je terug met de wagen naar Mindelo.
 

Dag 3

Mindelo - Porto Novo - Cova Krater - Vallei van Paul

Vandaag sta je vroeg op voor een oversteek naar het eiland Santo Antão. Je arriveert in Porto Novo, waar een taxi je opwacht voor de transfer naar de centrale hooglanden. Onderweg geniet je van een picknick. Je gaat te voet op ontdekkingstocht langs de Cova krater, omringd met dennebomen en mimosa-planten. Daarna volgt een spectaculaire afdaling langs de noordflanken tot aan het gehucht van Cha de Manuel dos Santos. Je wandelt verder tot aan je verblijf, in de vallei van Paul.
3u30, +100m / -1100m
 

Dag 4

Vallei van Paul

Je ontdekt vandaag de Vallei van Paul. Laat je betoveren door de vallei met haar weelderige exotische vegetaties. Je vertrekt al wandelend naar het gehucht van Passagem, en doorkruist daarbij schattige dorpjes, terrassen waar rietsuiker geteeld wordt, bananen- en koffieplantages. Na een kleine verkenning van Passagem keer je te voet terug naar je verblijf.
3u30, +500m / -500m mogelijke verlenging van 1u.
 

Dag 5

Vallei van Paul - Fontainhas - Ribeira Grande

Fontainhas, een hooggelegen dorp nabij de kust, is het vertrekpunt van een prachtige kustwandeling. Je wandelt over kronkelende paden door een landschap van basaltrotsen naar het dorpje Corvo. Hierna blijf je de kustweg volgen, doorkruis je enkele verlaten dorpjes en wandel je langs een prachtig zwart strand. In het vissersdorp Cruzinha wacht de taxi je op voor een transfer naar je verblijf in het gebergte van Ribeira Grande.
5u00, +600 m / - 600m.
 

Dag 6

Valleien van Ribeira Grande

Vandaag ga je naar Joao Alfonso om de vruchtbare valleien van de Ribeira Grande te ontdekken. Je maakt een korte wandeling langs weelderige tuinen en terrassenteelt in de omgeving van Joao Alfonso en Cha de Pedras. Daarna keer je terug naar je taxi voor de transfer naar je hotel. Hier heb je vrije tijd om te genieten van het zwembad, of van de hotelomgeving.
2u30, +150 m / - 150m.
 

Dag 7

Ribeira Grande - Porto Novo – Mindelo

In de ochtend stap je in de taxi voor je terugrit naar Porto Novo. Deze neemt je langs de vulkanische toppen op een prachtige panoramische weg. Je neemt de ferry terug naar Mindelo op het eiland São Vicente. Na de check-in in het hotel heb je vrije tijd om van de omgeving te genieten. Dit is het uitgelezen moment voor lastminute shopping.
 

Dag 8

Mindelo – Brussel

Vandaag heb je in de voormiddag en de vroege namiddag vrij om in alle rust in te pakken, of om nog snel van de Kaapverdische zon te genieten. Na de middag neem je een transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel.
 
Travel Sensations
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1575

per persoon inclusief vluchten
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale lijnvluchten met Air Portugal
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen 
 • Privétransfers met chauffeur
 • Begeleide uitstappen vermeld in programma
 • Ferry São Vicente - Santa Antão (h/t).
 • Overnachtingen in dubbelkamer in vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Vermelde maaltijden
 • Lokale toeristentaks
 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten 
 • Toegangsgelden
 • Optionele activiteiten
 • Reisverzekeringen
 • Mogelijke vluchttoeslag
 • Alle niet vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.